Питна вода з шістьох джерел у Харкові задовольняє санітарним нормам. Ще з трьох — не пройшла перевірку.
Джерела на якість та безпечність води у листопаді досліджував обласний центр контролю та профілактики хвороб.
Інфекціоністи нагадують: воду з харківських джерел, навіть якщо вона за результатами останніх досліджень, відповідає нормативам завжди необхідно кип’ятити, потім дати їй охолонути та зберігати у чистій закритій тарі.
Вживаючи воду з цих джерел, можуть виникнути кишкові інфекційні захворювання.
«Також нагадуємо про негативні наслідки для здоров’я малолітніх дітей внаслідок вживання води з понаднормативним вмістом нітратів», — застерігають інфекціоністи.
https://nakipelo.ua/iak-samostijno-pereviryty-rozmir-zhytlovoi-subsydii/