40 батальйонів армії рф здалися в полон

За останні місяці 20 тисяч росіян звернулися на гарячі лінії проєкту «Хочу жить» Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Такі цифри наводять у самому відомстві. Це приблизно 40 мотострілецьких батальйонів.

Наразі на порталі «Хочу жить» фіксується підвищення кількості звернень росіян. Останнім часом надійшло майже стільки ж заявок, як за перші пів року роботи проєкту. Контрнаступ ЗСУ та насильницька мобілізація людей, які не бажають воювати за путіна, спричинили зростання.

Зросла кількість заявок на попередню здачу в полон також від тих росіян, яким загрожує мобілізація та які не хочуть ставати гарматним м’ясом кремля. Це пояснюється ще й «закручуванням гайок» владою рф: проведенням прихованої мобілізації, впровадженням онлайн-повісток і дозволом вилучати закордонні паспорти у призовників.

Усього з моменту запуску проєкту у вересні 2022 року до “Хочу жить” надійшло 20 014 звернень усіма каналами: це Telegram, WhatsApp, чатбот і гаряча лінія. За дев’ять місяців роботи сайт проєкту відвідали 45 мільйонів людей із країни-агресорки та тимчасово окупованих територій України.

Усіх, хто добровільно здався, оформлюють як таких, хто потрапив в полон у бою. Це означає, що поки військовослужбовець перебуватиме в українському полоні, у росії йому надалі платитимуть.


 

Читайте також

Total
0
Share