«3000 доларів США, або поїдеш у найгарячішу точку». У Харкові викрито здирників.

У Харкова викрито двох осіб: 37-річного чоловіка та 69-річну жінку, які виманювали гроші, щоб «полегшити» зняття з військового обліку. Про це повідомляють в Харківській обласній прокуратурі.   

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що влітку потерпілий, який має вади зі здоров‘ям, пішов до лікарні. Він хотів забрати документи, що підтверджують його діагнози, аби знятись з військового обліку.   

Проте медики сказали чоловіку, що це доволі «складна» процедура і надали йому номер телефона чоловіка, який допоможе йому зробити все безперешкодно.  

«Добродієм» виявився 37-річний харків‘янин, який повідомив чоловіку, що за підготовку та безперешкодне узгодження документів щодо медичного обстеження та стаціонарного лікування без їх фактичного проходження, перебування, отримання необхідних медичних висновків, проходження військово-лікарської експертизи в Збройних Силах України та надалі зняття з військового обліку, що надає можливість перетинати державний кордон України, треба заплатити. За «послугу» він оголосив суму у розмірі 3000 доларів США.  

Потерпілий відмовився від незаконних схем, тому що він дійсно має проблеми зі здоров‘ям. Проте підозрюваний повідомив, що іншого вибору у чоловіка немає: самостійно він не зможе пройти обстеження, військово-лікарську комісію та знятись з військового обліку. 

Крім того, ділок додав, що якщо чоловік не погодиться, його відправлять у найгарячішу точку проведення бойових дій. Не маючи виходу, потерпілий погодився. 

До схеми також була залучена 69-річна харків’янка. Коли потерпілий приходив до лікарні, за вказівкою ділка він повідомляв медикам, що прийшов від неї, тому все проходило без будь-яких перепон. 

Загалом ділок встиг отримати з чоловіка 2000 доларів США із загальної суми. 

Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів чорнові записи. У 69-річної жінки — грошові кошти на загальну суму майже 24 000 доларів США. У 37-річного підозрюваного знайдено підривач до ручних гранат типу УДЗ 334-35-91 та корпус ручної осколкової гранати РГН 254-96-91. 

Наразі підозрюваний затриманий,  його та його поплічницю підозрюють у вимаганні. 

 


Ідентифіковано військових рф, які зі зброєю вимагали гроші

Читайте також

Total
0
Share