Нічна атака на Дніпро і Київ: є загиблі

Унаслідок нічної ракетної атаки на Дніпро російські війська завдали серйозних руйнувань та забрали життя чотирьох цивільних, серед яких була дитина. За оновленою інформацією, 21 людина отримала поранення, з них семеро зараз перебувають у лікарні. Тяжкий стан залишається у 17-річного хлопця. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що атака вразила переважно цивільні об’єкти, включно з житловими будинками та лікарнею імені Мечникова.

Ракетний удар по житловому сектору в місті спричинив руйнування на кількох локаціях одночасно. Повністю знищені двоповерхова житлова будівля та гараж. Загалом постраждали 13 багатоповерхівок, два приватні будинки та близько 30 автомобілів. Ракети пошкодили й корпуси лікарні, що призвело до тимчасового призупинення деяких медичних послуг.

Одразу після вибухів до місця трагедії прибули всі екстрені служби: пожежники, швидка допомога, поліція та волонтери. Було організовано гаряче харчування та напої для постраждалих, надавалась і психологічна підтримка. Комунальні служби міста вже вивезли понад 80 тонн будівельного сміття.

На Дніпропетровщині цієї ночі під обстріл потрапили й інші населені пункти. Нікопольський район та Марганецька громада зазнали ударів дронів-камікадзе та артилерії. На щастя, там обійшлося без жертв, однак зафіксовано численні пошкодження інфраструктури.

Наслідки ворожих ударів по Дніпру. Фото: ДСНС Дніпропетровщини і Націнальна Поліція

Київ

Російська армія знову атакувала столицю України за допомогою ударних дронів, запущених із півдня та північного сходу. Удари наносилися кількома хвилями, змушуючи оголосити повітряну тривогу тричі, загальною тривалістю понад сім з половиною годин.

Сили оборони виявили та знешкодили близько десяти російських безпілотників, які загрожували Києву, але кількість і тип дронів ще уточнюються. На жаль, обстріл призвів до загибелі молодої жінки в багатоквартирному будинку Солом’янського району. Унаслідок влучання пошкоджено квартири з 17 по 21 поверхи, а на 20 поверсі в одній із квартир спалахнула пожежа. Пожежники евакуювали з будинку понад сотню людей. Шестеро жителів отримали травми, одну людину госпіталізовано.

Наслідки ворожих атак на Київ. Фото: Київська міська військова адміністрація

Читайте також

Total
0
Share