Ймовірного навідника ракет на Харківщині засудили до 15 років

Київський районний суд Полтави визнав винним у державній зраді колишнього поліцейського з Чугуївщини. Його засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій держави у правоохоронних органах.

Мова йде про Володимира Мамона, якого разом із братом Дмитром підозрюють у наведенні ракетного удару по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня 2023.

Колишній поліцейський під час окупації Чкалівщини на Чугуївщині добровільно почав працювати у псевдоправоохоронному органі рф, отримав вогнепальну зброю та авто із літерою «Z». Крім того, фігурант показував окупантам місця для найкращого розташування артилерії.

У липні 2022 року Мамона призначили «начальником відділу карного розшуку» у селищі Шевченкове Куп’янського району. Він затримував місцевих мешканців та особисто допитував їх, та чергував на блокпостах окупантів. 

Удень 5 жовтня рашисти вдарили ракетою «Іскандер-М» у місцеве кафе, де проходив поминальний обід військового ЗСУ. Це наймасованіша ракетна атака за кількістю загиблих на території Харківської області від початку війни. Шестеро дітей залишилися повними сиротами. 

Читайте також

Total
0
Share