У Києві презентували марку, присвячену підрозділу KRAKEN

У Києві презентували марку, присвячену підрозділу KRAKEN

«Укрпошта» погасила лімітовану поштову марку, присвячену спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони KRAKEN. Про це повідомили на сторінці ГУР. 

Поштовий набір випустили в межах проєкту «Власна марка». Автори підкреслили важливу роль спецпідрозділу у захисті Харківщини під час війни. На марці зображено військового та символ Харкова — альтанку-фонтан «Дзеркальний струмінь». 

Кількість колекційних марок обмежена. Їх випустили символічним тиражем у 972 екземпляри: саме стільки триває повномасштабна війна на день презентації, 22 жовтня 2024 року. 

В урочистій церемонії брали участь командири спецпідрозділу Костянтин Немічев, «Альфа» та «Чілі», гендиректор «Укрпошти» Леонід Смілянський і представники воєнної розвідки України. 

KRAKEN проводить військові операції від початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, воїни звільнили Руську Лозову, Питомник на Харківщині та Білогорівку Донецької області ще у перший рік широкомасштабної війни. Бійці підрозділу були в перших рядах під час контрнаступу на Харківщині. Детальніше про це — у нашому інтерв’ю з головою KRAKEN Костянтином Немічевим.

На сьогодні спецпідрозділ звільняє ліси на півночі від Липців і в ході штурмових дій уже повернув 400 гектарів нашої території.

Читайте також

Total
0
Share