Обстріл Куп‘янська: є поранені (оновлено)

24 жовтня приблизно о 10:00 російські військові вдарили поблизу магазина та міського ринку.

Оновлено 14:44. Уже відомо про 11 постраждалих від авіабомби в Куп‘янську. Станом на 14:00 тілесні ушкодження різного ступеню отримали вісім жінок і троє чоловіків. Одна з поранених жінок померла в лікарні: 73-річна постраждала була у тяжкому стані після обстрілу. Про це повідомила поліція Харківщини.


Оновлено 14:04. До десятьох людей зросла кількість поранених у Куп‘янську. До медиків звернулися ще дві жінки.

За попередньою інформацією прокуратури, одна людина загинула — це 73-річна жінка.


Оновлено 13:18. Кількість поранених зросла до дев‘яти людей. Постраждалим — від 40 до 71 року. У лікарні нині четверо. Одна жінка у важкому стані. Троє — в середньому. Про це повідомив очільник ХОВА.

За попередніми даними Харківської облпрокуратури, росіяни скинули на Куп‘янськ ОДАБ-1500. Це об’ємно-детонуюча авіаційна бомба вагою 1500 кілограмів.

Цей термобаричний снаряд часів срср є доволі рідкісним порівняно з іншими авіабомбами. Приблизно за десять метрів до цілі він випускає рідину у вигляді аерозолю і запалює її. Це збільшує силу ураження. 

Такими снарядами росіяни вже били і по цивільних об‘єктах, і по позиціях українських військових.


Оновлено 11:09. Інформація щодо загиблих у Куп’янську не підтвердилася, уточнив Олег Синєгубов. Попередньо, унаслідок авіаудару постраждали четверо людей. З-під завалів дістали жінку у важкому стані. 

Частково зруйнована двоповерхова торгівельна будівля, пошкоджено 12 кіосків та вікна нежитлових будівель.


Попередньо, двоє людей загинули і щонайменше троє — поранені. Екстрені служби виїхали на місце обстрілу. Інформація оновлюється, написав очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Читайте також

Total
0
Share