Колишнього поліцейського з Харківщини засудили до 15 років ув’язнення за держзраду

Колишнього поліцейського з Харківщини засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду. Вирок був винесений після того, як в Харківській обласній прокуратурі довели, що після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у 2022 році він добровільно перейшов на бік ворога.

Це сталося після окупації Вовчанська російськими військами. Поліцейський, який працював у секторі взаємодії з громадами Чугуївського району, почав співпрацювати з окупантами. Він передав росіянам службовий автомобіль і надавав інформацію про місцевих мешканців — учасників АТО, проукраїнських активістів та інших співробітників поліції, які могли володіти зброєю.

Суд також позбавив зрадника звання старшого лейтенанта поліції та заборонив йому обіймати будь-які посади у правоохоронних органах протягом трьох років. Його майно буде конфісковане.

Оскільки засуджений наразі переховується на території рф, покарання розпочнеться з моменту його затримання. Поки він ухиляється від правосуддя, строки давності для виконання вироку зупиняються.

Фото: Харківська облпрокуратура

Читайте також

Total
0
Share