«Вороги б’ють по всьому, що рухається», — Володимир Тимошко про обстріли Куп’янська

Щовечора приблизно з 21:00 росіяни транзитом через Харківську область запускають БПЛА на Полтавщину та Сумщину.

На Харківщині російські військові найбільше серед ударних дронів використовують FPV-дрони. Вороги ціляться не тільки у військових та поліцейських, а й цивільні автівки. Про це заявив начальник поліції в Харківській області Володимир Тимошко у телемарафоні «Єдині новини». 

«19 жовтня по селищу Білий Колодязь росіяни завдали удар FPV-дроном по патрульній машині поліції. Троє працівників поліції постраждало, усі живі», — розповів Володимир Тимошко.

На Харківщині російська армія використовує усі можливі розвідувальні дрони. Так росіяни коригують майбутні удари керованими авіабомбами, ракетами та FPV-дронами. Вороги використовують ретранслятори, щоб збільшити дальність польоту FPV-дронів.

«Вони б’ють по всьому, що рухається. У нас були факти ударів у Куп’янську по зупинці. Навіть не по машинам, а по місцям, де стояли цивільні люди, що очікували транспорт. Для них це сафарі: місцевий мешканець, військовий, ДСНС. Ударам піддаються усі», — додав Володимир Тимошко. 

Ворог атакував щонайменше 80 КАБами по Харківській області за останній тиждень: від ударів загинули шестеро людей, повідомив керівник поліції регіону.

Поліцейські за останній тиждень вивезли 595 людей з небезпечних територій. Нацполіція вважає, що дітей немає на лівому березі річки Оскіл, яка протікає через ці громади, а також у населених пунктах поблизу Вовчанська, у Липцях, Козачій Лопані та в селах Золочівської громади. Ці регіони є примусовими для евакуації дітей. Є дорослі, що категорично відмовляються від виїзду. Вони не бажають полишати власні будинки попри небезпеку російських військ. 

Читайте також

Total
0
Share