На Куп‘янщині потрібно евакуювати ще понад 9 000 мешканців

З населених пунктів Куп’янського та Борівського напрямків продовжують вивозити людей. Сьогодні планують евакуювати ще 65 людей, повідомив керівник ХОВА Олег Синєгубов.

Минулої доби з Куп‘янського напрямку вивезли 194 людини. Переважно це маломобільні люди. Загалом на цьому напрямку підлягають евакуації ще 9 187 мешканців. Зокрема, 256 людей — з Лівого берега річки Оскіл, яка протікає через район.

Населені пункти, розташовані на лівому березі річки, пріорітетні для евакуації через близькість до російських військ та кордону з рф. Подекуди від лінії фронту їх відділяє лише чотири кілометри. Про це раніше розповідав ХОВА Олег Синєгубов.

Посилена евакуація з Куп’янського району почалася 15 жовтня. Тоді Рада оборона Харківщини оголосила обов‘язкову евакуацію всіх мешканців із чотирьох громад: Куп‘янської міської, а також Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської. . Це повʼязано з погіршенням військової ситуації та тим, що влада не може забезпечити там проведення опалювального сезону, подачу електроенергії та довезення гуманітарної дороги. За словами очільника ХОВА, відновити пошкоджену критичну інфраструктуру там неможливо, адже ремонтні бригади потрапляють під ураження, як тільки виїжджають на місця.

Також триває обов‘язкова евакуація сімей з дітьми з Борівської громади. Минулої доби звідти вивезли 20 людей, серед них — дев‘ятеро дітей. Загалом евакуювати ще потрібно 191 людину.

Зацікавлених в евакуації людей просять зареєструватися в Борівській селищній раді  для отримання гуманітарної та фінансової допомоги. Це можна зробити у Фізкультурно-оздоровчому комплексі з 8:00 до 12:00. Жителі старостатів можуть зареєструватися на евакуацію, подзвонивши на гарячу лінію селищної ради: 063 496 54 00.

Поліція, ДСНС, медики швидкої допомоги, БО «Координаційний гуманітарний центр» та інші волонтерські організації в координації з ХОВА щодня евакуйовують мешканців Харківщини. Виїзд для людей безкоштовний.

Контакти для евакуації:

  • 0 800 339 291 — безкоштовна цілодобова гаряча лінія БО «Координаційний гуманітарний центр».
  • 0 800 33 92 91 або 102 — гаряча лінія поліції з питань евакуації або спецлінія поліції.
  • (093) 177 64 58 — колцентр ГО Helping to Leave. Разом з БО «Шлях України» та Харківським відділом Червоного Хреста України волонтери вивозять людей з Куп’янської, Дворічанської, Борівської, Вовчанської та інших громад. Зокрема, евакуйовують людей з інвалідністю та лежачих людей, яким необхідний медичний догляд.
  • @helpingtoleave_bot — Telegram-бот для питань з евакуації Helping to Leave.

Читайте також

Total
0
Share