Як Харківщина готується до опалювального сезону

Нині підготовка регіону до холодів на завершальному етапі. Житловий фонд на Харківщині на 99,6% підготували до опалювального сезону, а об‘єкти теплового господарства — на 99%. 

Об‘єкти соціальної інфраструктури та приладдя водоканалів нині повністю готові до увімкнення опалення. Про це розповів заступник начальника ХОВА Ігор Турченко.

Підприємства критичної інфраструктури загалом мають 1 144 електрогенератори на випадок, якщо через обстріли зникне централізоване енергозабезпечення. Це становить 86,3% від загальної потреби в генераторах.

Підприємства, що постачають тепло, отримали 39 когенераційний установок. З них 25 підприємства вже використовують, ще 13 планують під’єднати до кінця року. Одна когенераційна установка запрацює на початку 2025 року.

Через пошкодження ТЕЦ та ТЕС від російських обстрілів наразі працюють над тим, щоби забезпечити теплом та електрикою мешканців Харкова, селищ Пісочин, Слобожанське і Солоницівка, села Подвірки. На це з резервного фонду держбюджету заклали 2,5 мільярда гривень.

Читайте також

Total
0
Share