Мерія прозвітувала про готовність Харкова до опалювального сезону

Міський голова Харкова Ігор Терехов оголосив про повну готовність міста розпочати опалювальний сезон. Про це він повідомив 15 жовтня у своєму Telegram. 

Тепло в домівки поступе, коли середньодобова температура знизиться до +8 градусів протягом трьох днів поспіль. За прогнозами, у Харкові вже 18 жовтня вночі очікуються заморозки. За даними Харківського гідрометцентру, на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки від 0 до -3 °C. Удень температура підніметься до 6–11 °C.

Першими регіонами, що очолили опалювальний сезон стали Рівненщина, що провела тепло у медичні заклади 8 жовтня, та Волинь, що почала опалювати 9 жовтня у дитсадках, школах, інтернатах та лікарнях. Київ зробив аналогічне лише у понеділок, 14 жовтня. 

Через постійні російські обстріли Харківської ТЕЦ-5, що живила місто, усі її 3 енергоблоки суттєво пошкоджені. Масований удар по енергосистемі області відбувся 22 березня 2024 року.

Зараз проводиться наймасштабніша ремонтна кампанія за весь час незалежності України. Вона спрямована на відновлення енергосистеми та підготовку до опалювального сезону.  За інформацією Міненерго, станом на ранок 15 жовтня внаслідок бойових дій без напруги лишаються 40,6 тисячі абонентів у 99 населених пунктах Харківщини. 

«Ми маємо той комплекс заходів, який визначено Урядом. І з нашого боку здійснюється системний моніторинг виконання цих заходів як компаніями, так і місцевими адміністраціями для максимальної готовності до опалювального сезону», – сказав в етері національного марафону «Єдині новини» заступник міністра енергетики Микола Колісник.

У нещодавньому звіті ООН організація зазначила про ймовірну тривалість відключень світла взимку від чотирьох до 18 годин на добу. Це було спростовано міністром енергетики Галущенко для Forbes. Він зазначив, що ООН не змогли надати реальні аргументи своїм словам.

Ми проаналізували, які виклики чекають Харківщину взимку.

Читайте також

Total
0
Share