Курсанта з Харківщини судитимуть за держзраду і колабораціонізм

У Харківській області завершено розслідування щодо 20-річного колишнього курсанта правоохоронного вишу, якого звинувачують у державній зраді та колабораціонізмі. Прокуратура Харківської області висунула йому звинувачення за співпрацю з російськими військовими під час окупації Куп’янська.

За інформацією слідства, під час окупації Куп’янська цей курсант добровільно погодився працювати на окупаційну адміністрацію. Спочатку він отримав посаду чергового в ізоляторі тимчасового тримання у так званому «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». На цій посаді він допомагав утримувати місцевих жителів, які підтримували Україну. Далі курсант брав участь у допитах цих людей, спрямованих на отримання інформації про українських військових та учасників територіальної оборони, а також місця зберігання зброї.

У липні 2022 року він пішов далі й добровільно зайняв нову посаду — «исполняющего обязаности полицейского конвойной службы». За свою діяльність на користь російських окупантів він отримував зарплату у розмірі 40 тисяч російських рублів щомісяця.

Наразі обвинувачений перебуває в розшуку, і його судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді Харкова. За зраду і співпрацю з окупантами йому загрожує максимальне покарання — довічне ув’язнення.

Читайте також

Total
0
Share