Мешканку Куп’янська засудили за співпрацю з окупантами

26-річну мешканку Куп’янська засуджено до 12 років ув’язнення за співпрацю з російськими окупантами під час тимчасового захоплення міста. Під час окупації вона добровільно пішла на службу до окупаційної адміністрації та обійняла посаду «інспектора» у так званому «Управлінні внутрішніх справ» Харківської області.

З липня по вересень 2022 року жінка займалася видачею російських паспортів місцевим жителям, тим самим сприяючи окупантам у впровадженні їхніх порядків на окупованій території. За свою роботу вона отримувала щомісячну зарплату в розмірі 45 тисяч рублів, що було значним стимулом для її співпраці. Жінка відігравала важливу роль у процесі примусової «росіянізації» жителів Куп’янська, оформлюючи документи, які мали допомогти окупаційній владі зміцнити контроль над населенням.

8 жовтня 2024 року Червонозаводський районний суд Харкова виніс їй обвинувальний вирок за колабораційну діяльність, призначивши 12 років позбавлення волі. Крім цього, суд ухвалив конфіскацію всього її майна та заборонив займати будь-які посади в правоохоронних органах протягом десяти років.

Однак, засуджена наразі переховується на території росії, уникаючи правосуддя. Термін її ув’язнення почне відліковуватися лише після фактичного затримання та передачі українським правоохоронним органам. Справа залишається під контролем української сторони, яка працює над її екстрадицією.

Читайте також

Total
0
Share