Катерина Садурська стала тричі чемпіонкою світу з фрідайвингу

Українка Катерина Садурська втретє стала чемпіонкою світу з фрідайвінгу, встановивши новий рекорд — вона пірнула на глибину 103 метри з моноластою. Для порівняння, це на метр глибше, ніж висота відомого монумента «Батьківщина-Мати» в Києві. Через день Катерина ще раз здивувала — цього разу занурилася по тросу і стала чемпіонкою світу з результатом 95 метрів.

Чемпіонат світу з фрідайвінгу 2024 CMAS проходить з 2 жовтня у Каламаті, Греція. Катерина зазначила, що температура води тут була лише 24 градуси, що ускладнювало занурення.

Перший день змагань серед жінок спочатку планували на 5 жовтня, але через погоду його перенесли на 6. В цей день Катерина зробила своє найглибше занурення, яке стало абсолютним рекордом для України – 103 метри. Таким чином, вона перевершила попередній рекорд Наталії Жаркової, яка пірнала на 102 метри.

Фото: Andac Kazar

В дисципліні «вільне занурення по тросу» Катерина не змогла протестувати своє обладнання перед змаганнями, адже спортсменам було доступно лише одне офіційне тренування, де вона займалася іншою дисципліною. Це внесло елемент непередбачуваності у її занурення, проте Катерина показала відмінний результат на 95 метрів і здобула золоту медаль втретє поспіль.

Після перемоги Катерина підкреслила, що її мета – гідно представити Україну. Вона хоче нагадати світові про війну в Україні і про те, що українці готові боротися, але потребують підтримки. Також вона хоче продемонструвати, що Україна – неймовірна нація з великим потенціалом.

У Катерини попереду ще три дні змагань та дві дисципліни: CNF (занурення без ласт) і CWTB (занурення з бі-ластами). Слідкувати за її досягненнями можна в Instagram. Відео занурення спортсменки дивіться тут.

Фото: Andac Kazar

Читайте також

Total
0
Share