Як живе Куп’янськ під щоденними обстрілами. Фото

Останніми днями росіяни щодня б’ють по мирних жителях Куп’янська. Ворог знаходиться за сім кілометрів від міста, неспроможний просунутися далі, натомість атакує мирних жителів міста.

У Куп’янську досі проживає понад 3 000 мешканців. До широкомасштабної війни там жили 27 000 людей. 

«Той Куп’янськ, який ми бачили після деокупації два роки тому, і Куп’янськ сьогодні — це два різних міста. Наявний масштаб руйнувань і масовані обстріли, які зараз здійснюються, не дають можливості швидко хоча б законсервувати наслідки, які були завдані, умовно, за останній тиждень», — розповів очільник Куп’янської РВА Андрій Канашевич у нацмарафоні минулого четверга.

9 жовтня приблизно о 10:00 росіяни вдарили дроном по Куп’янську. Він влучив поблизу легкового автомобіля, чоловік віком 67 років отримав поранення. Його стан визначили як легкий і надали медичну допомогу. Про це повідомляє Харківська ОВА. 

7 жовтня о 16:00 загарбники влучили по території навчального закладу в місті. Поранені 35-річний чоловік і 57-річна жінка. Водночас росіяни обстріляли село Курилівку поблизу, там загорілася трава. 

«На Куп’янському напрямку зараз відбуваються інтенсивні бої. Більш того, ворог щодня завдає ударів по беззбройним людям та інфраструктурі», — зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

З 9 вересня триває евакуація Куп’янської, Курилівської та Кіндрашівської громад. Станом на 7 жовтня 217 дітей із родинами евакуйовані. Ще мають евакуювати 52 дитини з сім’ями. Про це Синєгубов поінформував у етері «Єдиних новин».

Охочі виїхати з міста можуть дзвонити на цілодобову гарячу лінію Координаційного гуманітарного центру: 0 800 33 92 91. Дзвінки безкоштовні.

Читайте також

Total
0
Share