Жінка, що співправцювала з росіянами, отримала вирок

56-річна жінка з села Гусинка, яка пішла на співпрацю з російськими військовими під час окупації Куп’янського району, отримала вирок у справі про колаборацію. За рішенням Червонозаводського районного суду, її засудили до шести років позбавлення волі. Окрім цього, їй заборонили обіймати державні та місцеві посади на десяти років і конфіскували майно.

До війни жінка працювала в місцевих органах самоврядування Кіндрашівської ОТГ. Після того, як територію зайняли збройні сили рф, вона добровільно погодилася працювати на окупаційну адміністрацію та обійняла посаду помічника начальника у фейковій «військово-цивільній адміністрації» Куп’янського району.

Виконуючи свої нові обов’язки, вона збирала інформацію для виплати матеріальної допомоги жителям села Гусинка в російських рублях та відповідала за оформлення актів передачі коштів. Крім цього, вона ініціювала ремонт системи опалення у місцевій школі, щоб створити комфортні умови для російських військових, які мали там розміщуватись.

Під час судового розгляду жінка частково визнала свою провину, зазначивши, що погодилась на співпрацю під тиском погроз з боку окупантів. Вона очікувала вироку під вартою.

Читайте також

Total
0
Share