До кінця року планують запустити ще 9 дитячих вагонів в Україні

Олександр Барильник, провідник першого дитячого вагону в Україні, який курсує маршрутом Харків — Ясіня, поділився своїм досвідом роботи за два місяці. В інтерв’ю для Радіо «Накипіло» він розповів про особливу атмосферу у вагоні, де діти активно спілкуються, грають і навіть разом знімають відео для TikTok. «Настрій у людей змінився, тепер вони подорожують з дітьми набагато частіше», — зазначає Олександр.

Та найголовніша новина — Україна планує запустити ще дев’ять дитячих вагонів до кінця цього року. Один із них вже ремонтується і незабаром з’явиться в Харкові. «Ще один приїде десь цього або на початку наступного місяця. На день залізничника, 4 листопада, запустять ще один новий вагон. Планується, що всі дев’ять будуть на рейках до кінця року», — поділився Олександр Барильник.

Дитячий вагон створений із максимальним урахуванням безпеки для маленьких пасажирів. Олександр підкреслив, що за два місяці роботи жодна дитина не отримала травм, адже поручні обмотані ватою, на верхніх полицях є обмежувачі, а також передбачені манежі для маленьких дітей.

Дитячий вагон Харків — Ясіня. Фото: Олександр Тітов

Парні квитки для дитячого вагону через виявлені проблеми

Перший в Україні дитячий вагон, який курсує за маршрутом Харків — Ясіня, продовжує викликати позитивні відгуки серед пасажирів. Однак за два місяці експлуатації з’явилися певні проблеми, які «Укрзалізниця» має намір вирішити. Олександр Барильник, розповів про ситуації, коли дорослі купують квитки на дитячий потяг, не маючи з собою дітей. Такі пасажири намагаються переконати провідників у тому, що їхня дитина захворіла, або що це був останній квиток, і їм терміново потрібно їхати. Крім того, часто мами з маленькими дітьми стикаються з незручностями, коли купують верхні полички у дитячому вагоні, а нижні — у сусідньому вагоні, що створює труднощі під час подорожі.

Враховуючи ці проблеми, «Укрзалізниця» працює над запровадженням парних квитків на дитячий вагон, щоб уникнути подібних ситуацій та зробити подорож для батьків з дітьми більш комфортною.

Цей вагон розрахований на 36 місць і має все необхідне для розваг дітей — настільні ігри, розмальовки та безкоштовні олівці. Купити квиток на дитячий вагон можна лише через застосунок «Укрзалізниці».

Читайте також

Total
0
Share