Як минула доба на Харківщині 1 жовтня: що відомо

1 жовтня росіяни активно обстрілювали Харківську область. Протягом доби зафіксовано численні удари, які призвели до руйнувань інфраструктури, житлових будинків та постраждалих серед цивільного населення.

Куп’янський район зазнав найбільш обстрілів протягом доби. Близько восьмої вечора у Куп’янську унаслідок ворожого вогню горіли житловий будинок та господарча споруда. Ще раніше, близько сьомої вечора, обстріляно два будинки. О шостій вечора — унаслідок обстрілу загорілися приміщення станції швидкої медичної допомоги та гаражі. Під час цього удару постраждали чоловік та жінка.

Також у Куп’янському районі, в селищі Куп’янськ-Вузловий, о 16:20 горіли будинки через ворожі атаки, а о 16:03 — в самому Куп’янську пожежа охопила будинок та гараж.

Обстріли зачепили й інші населені пункти області. О 14:20 у селі Васильцівка Дворічанської громади згоріли дві господарчі споруди та гараж, а майже о 12:00 в селі Богуславка Ізюмського району унаслідок обстрілу горіла лісова підстилка на площі 20 гектарів. Вогонь знищив чотири житлові будинки, десять господарчих споруд та будівлю клубу.

Не оминули обстріли й село Кіндрашівка Куп’янської громади — о 10:30 там було пошкоджено чотири житлові будинки та п’ять господарчих споруд. У селі Мирне унаслідок обстрілу загорілося п’ять гектарів трави, було частково пошкоджено 12 приватних домоволодінь та вісім господарчих споруд.

У ніч на 2 жовтня, близько 04:42, у Київському районі міста Харкова унаслідок обстрілу зруйновано два гаража, пошкоджено ще один гараж та три приватні будинки.

Близько п’ятої ранку росіяни вдарили по Дергачах, унаслідок обстрілу загорілися два гаражі та дві автівки. Скління вікон у двоповерхових будинках також було пошкоджено. Серед постраждалих — семеро людей, включно з однією дитиною. Постраждали також чотири автомобілі.

У той самий час у селі Черкаська Лозова, що на території Малоданилівської громади, згоріла трава на площі одного гектара.

На Харківському напрямку російські війська продовжували наступальні дії. За добу відбулося шість бойових зіткнень у районах населених пунктів Стариця та Вовчанськ. На Куп’янському напрямку сили оборони відбили 25 атак, включно з районами Синьківки, Новоосинового, Курелівки, Новоселівки, Вишневого та інших.

Читайте також

Total
0
Share