Харків повертає вуличне освітлення: як це буде

Після тривалої перерви, спричиненої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури, Харків поступово відновлює вуличне освітлення. Як повідомили в міській раді, вже сьогодні харків’яни зможуть помітити зміни: ліхтарі засвітяться у дворах житлових будинків та на всіх центральних магістралях міста.

Це стало можливим завдяки скасуванню урядових обмежень, які були запроваджені з міркувань енергозбереження та безпеки під час активних бойових дій. Поступове відновлення освітлення є важливим кроком на шляху до повернення міста до нормального життя. Наступним етапом відновлення вуличного освітлення стане освітлення віддалених районів міста.

Відновлення освітлення – це не лише повернення до звичного комфорту, а й важливий крок для підвищення безпеки на вулицях міста. Особливо це стосується пішоходів, які тепер зможуть безпечно пересуватися навіть у темну пору доби. Крім того, освітлені вулиці створюють відчуття безпеки.

«І маю надію, що так триватиме й надалі і наступні ворожі атаки не занурять нас у пітьму, як це було пів року тому, коли окупант з березня по травень цілеспрямовано нищив енергетичні обʼєкти по всій Україні».

Відновлення вуличного освітлення – це чергове свідчення того, що Харків поступово відроджується після руйнувань, завданих російською агресією.

Нагадаємо, що 22 березня росіяни знищили третю і п’яту ТЕЦ в Харкові 22 ракетами. Тоді місто залишилося без електроенергії і води. Пізніше були масовані атаки на енергетичну структуру усієї країни. Після цього були введені графіки погодинних та аварійних відключень електроенергії.

Ілюстрація з офіційної сторінки в Telegram Ігоря Терехова.

Читайте також

Total
0
Share