Викрито держслужбовця з Вовчанська: що відомо

На Харківщині викрито державного службовця, який під час окупації Вовчанська пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією. За даними Харківської обласної прокуратури, 64-річному чоловіку заочно повідомлено про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності.

За даними слідства, що на момент повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний був завідувачем одного із секторів Старосалтівської селищної ради. Під час окупації Вовчанська держслужбовець добровільно перейшов на бік ворога. Вже в червні 2022 року він обійняв посаду «и. о. заместителя главы военно-гражданской администрации Волчанского района Харьковской области по вопросам экономики и финансов».

На цій посаді він займався організацією економічних і фінансових питань на окупованій території. Підозрюваний проводив перевірки на місцевих підприємствах для забезпечення їх співпраці з державою-агресором, організовував наради з координації рішень у сфері економіки та фінансів, а також відповідав за бюджет окупаційної адміністрації. Крім того, він був відповідальним за виплату заробітної плати працівникам окупаційних структур та вів бухгалтерський облік.

Свої зрадницькі обов’язки чоловік виконував до вересня 2022 року, після чого почав переховуватися від українських правоохоронців. Наразі він перебуває в розшуку, і прокуратура продовжує роботу над його притягненням до відповідальності за державну зраду.

Читайте також

Total
0
Share