На Харківщині зростає захворюваність на Covid-19

На Харківщині фіксують зростання захворюваності на Covid-19. Директорка Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб Любов Махота в етері Радіо «Накипіло» зазначила, що захворюваність зросла майже у три рази.

«З початку серпня кількість лабораторних досліджень збільшилася, також збільшилася кількість позитивних результатів. Якщо ще у червні ми мали 6% позитивних результатів із досліджених, то на початку серпня ця цифра становить 30%, а то і майже 40», — повідомила Любов Махота.

Загалом захворюваність на Covid-19 в Україні зросла у шість разів.

Нагадаємо, Covid-19 є інфекційним захворюванням. Вперше він був виявлений у грудні 2019 року в місті Ухань (Китай), і швидко поширився по всьому світу, призвівши до глобальної пандемії.

Основні симптоми Covid-19 включають високу температуру, кашель, втрату смаку та нюху, утруднене дихання, біль у горлі та м’язах. У деяких випадках хвороба може перебігати безсимптомно, однак, особливо серед літніх людей та осіб з хронічними захворюваннями, вона може викликати важкі ускладнення, такі як пневмонія та синдром гострої дихальної недостатності.

З метою стримання поширення вірусу, уряди багатьох країн вводили карантинні заходи, обмеження на подорожі та соціальну дистанцію. Вакцинація вважається найефективнішим способом захисту від важких наслідків COVID-19. Проте, нові штами вірусу, такі як «Дельта» та «Омікрон», призвели до повторних хвиль захворюваності, що вимагає постійного моніторингу та адаптації заходів профілактики.

Читайте також

Total
0
Share