Якою буде ця неділя та чи будуть відключення світла з нового тижня

«Укренерго» планує обійтися без графіків відключення світла 16 червня.

Це пов’язано з тим, що знизився рівень споживання у вихідний день. Якщо ситуація зміниться і потрібно буде задіяти графіки погодинних відключень, компанія повідомить додатково.

«Споживання електроенергії має певну інерцію. тому після п’ятниці, тобто останнього робочого дня, в суботу споживання знижується, але не до мінімуму. А в неділю, як правило, відзначається найменше споживання протягом тижня», — розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в інтерв‘ю «Українській правді».

Чи будуть відключення з нового тижня?

Наступного тижня ситуація в українській енергосистемі буде відчутно складнішою. За словами Кудрицького, уникнути відключень не вдасться через два фактори — збільшення рівня споживання через повернення спеки та виведення в ремонт чергового енергоблока АЕС. 

«Ми будемо мати справу зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС. Це пов’язано саме з ремонтною кампанією. Часто в людей, коли вони чують “ремонтна кампанія”, виникають запитання: чи не можна ці ремонти перенести, відкласти або скасувати? Ця ремонтна кампанія, по суті, є заходами з перевантаження палива, під час якого здійснюються ремонти. Паливо має здатність виробляти енергію тільки певний час. І коли воно вигорає, його треба точно міняти. Це можна відтермінувати на декілька днів, або на тиждень такий ремонт, але точно його не можна повністю відсунути, тому що це пов’язано саме з кампанією із перевантаження палива на АЕС», — пояснив голова правління компанії. 

Протягом літа на атомних станціях буде знижена потужність. Восени почнуть виходити в роботу енергоблоки, щоби збільшити потужність генерації енергії та досягти максимуму до зими.

Читайте також

Total
0
Share