США виділить понад 1,5 мільярда доларів на допомогу Україні

Понад півтора мільярда доларів Сполучені Штати Америки передадуть на гуманітарні та енергетичні потреби України.

Зокрема, з цієї суми:

  • 824 мільйони — на енергетичні потреби та відновлення інфраструктури. 
  • 379 мільйонів — на гуманітарну допомогу населенню. 
  • 300 мільйонів — на підтримку цивільної безпеки.

«Ця підтримка — це демонстрація факту, що Сполучені Штати підтримують людей України», — сказала віцепрезидентка США Камала Гарріс на зустрічі з українською делегацією під час Саміту миру в Швейцарії.

Про Саміт миру

15 травня розпочався Глобальний саміт миру за ініціативи України. На ньому зібралися делегації 101 країни та міжнародних організацій з усіх континентів.

Протягом двох днів обговорюватимуть можливі рамки для досягнення миру для України на базі міжнародного права та Хартії ООН. Три ключові теми конференції — ядерна безпека, продовольча безпека та звільнення всіх полонених і депортованих українців.

«Ерозія поваги до міжнародного права шкодить не лише вам, але у тривалій перспективі всім. Якщо ми хочемо направити процес в напрямку миру, треба буде колись залучити також і росію. В якості міжнародної спільноти ми можемо зробити внесок у підготовку простору для прямих перемовин між сторонами, що воюють. Тому ми і зібралися тут», — заявила президентка Швейцарії Віола Амгерд.

На Саміт російську делегацію не запрошували. Але на заході присутні журналісти російських медіа. Як повідомляє «Радіо Свобода», приїхали журналісти РІА «Новости», ТАСС, «Коммерсант», «Медуза» та «Дождь». Це була позиція Швейцарії як співорганізаторки Саміту.

Читайте також

Total
0
Share