Екс-мер Куп’янська помер, але його все одно судитимуть

Геннадій Мацегора, колишній мер Куп’янська помер після того, як на нього скоїли замах у росії кілька днів тому. Це «Суспільне. Харків» підтвердив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Мацегора добровільно співпрацював з окупантами та після звільнення Купʼянська втік до Бєлгородської області. Українські правоохоронці повідомили Мацегорі про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та в державній зраді.

Попри повідомлення про смерть Мацегори, розгляд справи проти нього в суді продовжать.

«В будь якому випадку оскільки обвинувачений переховувався від українських правоохоронних органів на території рф і не планував брати участь у судових засіданнях, факт його можливої смерті особливо не змінить ситуацію з судовим розглядом.

У судових засіданнях будуть розглядатись зібрані прокурорами та слідчими докази винуватості особи.

Встановлення вини важливе як для громадян України які постраждали від його дій, так і для можливої конфіскації майна особи яка вчинила державну зраду», — прокоментував новини про смерть Мацегори речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Розуміючи невідворотність покарання та безперспективність свого перебування у рф, не виключається факт що це може бути захід спланований обвинуваченим самостійно або за допомогою спецслужб росії аби змінити прізвище та імʼя і надалі зʼявитись десь в іншій країні, знову ж таки для заплутування правоохоронних та судових органів України.

Тому зараз немає ні обʼєктивної інформації, ні законних підстав, ні документів, щоб говорити про закриття справи», — додав Чубенко.

Читайте також

Total
0
Share