У Харкові демонтували постамент колишнього пам’ятника пушкіну

Комунальники розібрали постамент пам‘ятника олександру пушкіну на площі Поезії. Про це повідомила пресслужба Харківської міськради.

Погруддя імперського поета демонтовували восени 2022 року.

9 листопада 2022 року пам‘ятник пушкіну почали обкладати мішками з піском. У міськраді тоді пояснили, що монумент має статус національного значення, і за його перенесення відповідальний Кабмін. А у закритті пам’ятника керуються рекомендаціями Українського інституту нацпам‘яті (УІНП). Мовляв, якщо пам’ятник технічно неможливо цілісно перемістити, «варто закрити об’єкт тимчасовими конструкціями до подальшого розв’язання питання задля уникнення актів вандалізму».

Долю пам‘ятки національного значення має вирішити уряд за поданням Міністерства культури та інформаційної політики, зазначала керівниця Північно-Східного відділу УІНП Марія Тахтаулова. Щоби процедура розпочалася, міськрада повинна була подати до міністерства пропозицію про перенесення пам‘ятника. У міськраді не повідомляли, чи зверталися до Мінкульту з відповідною пропозицією перед тим, як вирішили закрити погруддя з постаментом.

Раніше робили тест, про те, як деякі з радянських та російських культурних діячів ставилися до України. Зазирайте.

Читайте також

Total
0
Share