Десять років ув’язнення за передачу 120 тисяч літрів палива росіянам

42-річного чоловіка засудили до десяти років позбавлення волі за співпрацю з країною-агресоркою. Під час окупації Куп’янська він передавав паливо російській армії. 

Наприкінці червня 2022 року чоловік добровільно погодився на «пропозицію» російських військових та пішов працювати на захоплене ворогом підприємство.

Він став «начальником бази палива та нафтопродуктів виробничого підрозділу Локомотивного депо Куп’янськ» державного підприємства «Куп’янська залізниця». До повномасштабного вторгнення він працював там на посаді бригадира.

Під час окупації міста новообраний «начальник» передавав окупантам паливно-мастильні матеріали, що зберігались на території підприємства. Чоловік передав окупантам 120 тисяч літрів дизельного палива. Такою цифра була наприкінці липня 2022 року. Підрозділи авіарозвідки ЗСУ не могли виявити передачу палива через незначну відстань від лінії бойових дій між зрадником та росіянами.

На початку березня 2023 року правоохоронці викрили поплічника окупантів та затримали його. У судовому засіданні він свою вину визнав частково та додав, що працював під тиском погроз. 

Читайте також

Total
0
Share