У Вовчанську автівка потрапила під обстріл: двоє людей загинули

16 травня чотири мирних мешканці намагались на авто виїхати з Вовчанська та потрапили під російський обстріл.

За інформацією прокуратури, 70-річний водій автівки та 83-річна пасажирка загинули на місці. Дружина водія та ще один пасажир — поранені. 

Сили оборони України стримують ворожий наступ на Липецькому напрямку. У Вовчанську тривають важкі бої, повідомив у телемарафоні Олег Синєгубов.

За його словами, у Вовчанську нині залишаються близько 100 людей. У населених пунктах по Липецькому напрямку — ще менше.

«Ми продовжуємо евакуацію із Вовчанська і Липців. Звичайно, коли надходять заявки з північної частини Вовчанська, де перебувають наразі ворожі сили, то з цього напрямку ми евакуацію проводити не можемо», — сказав очільник ХОВА у телемарафоні.

Ситуація з обстрілами на прикордонні Харківщини

Вовчанська громада продовжує потерпати від масованих обстрілів з боку російської армії. Ворог гатить по місту авіабомбами, ракетами, артилерійськими снарядами.

За даними поліцейський, 17 травня загарбники скинули щонайменше 22 керованих авіабомби на Вовчанськ. Пошкоджені житлові будинки.

Близько 22:10 окупанти обстріляли село Бугаївка. Повністю знищена будівля навчального закладу. Приблизно о 16:00 російські військовослужбовці, попередньо з РСЗВ, обстріляли Липці. Поранений 53-річний цивільний чоловік. 

У ніч проти 18 травня внаслідок обстрілу з РСЗВ «Торнадо С» горів ліс поблизу селища Борова. 

У селі Веселе на вибуховому пристрої підірвався  47-річний чоловік. Його відвезли до лікарні.

Про бойові зіткнення

На Харківському напрямку противник за підтримки авіації намагався п’ять разів прорвати оборону в районах Липців і Вовчанська. Також ворог завдав авіаударів поблизу Липців, Веселого, Нескучного та Удів, використавши загалом 17 КАБів. На окремих ділянках українські підрозділи провели штурми. Про ситуацію станом на 13:30 18 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби на цьому українські військові знищили 25 російських військових та 12 одиниць техніки. 

На Куп’янському напрямку росіяни вдарили з авіації у районах селищ Берестове та Макіївка. Загалом відбулося шість бойових зіткнень. Інформація про втрати противника уточнюється.

Читайте також

Total
0
Share