Ситуація з наступом на Харківщині

Сили оборони України стабілізували ситуацію з наступом російських окупантів на Харківському напрямку. Найглибша точка просування становить десять кілометрів. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Основні зусилля на Харківщині окупанти зосередили на напрямку Стрілеча – Липці, захопленні Вовчанська і подальшому виходу в тил нашим військам. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Сирський каже, росіяни розпочали наступ раніше запланованого терміну, коли помітили перекидання на Харківщину українських військ.

За словами Зеленського, війська окупантів не дійшли до бетонної лінії оборони — вони на першій лінії. Першу і другу лінії оборони будували військові, а третю будувала місцева влада.

Микола Бєлєсков, старший аналітик фонду «Повернись Живим» каже, що угруповання на Харківщині можливо хоче зайти на 10-15 кілометрів вглиб української території і закріпитися, щоб тримати Харків під вогневим впливом артилерії. За словами Бєлєскова, у існуючого угруповання недостатньо сил для спроби взяти в облогу Харків.

Читайте також

Total
0
Share