У річках Харкова стає менше нафтопродуктів, які просочилися після удару рф 10 лютого

У ХОВА розовіли про стан водойм після обстрілу рф та пожежі на нафтобазі 10 лютого. 

У річках Харків, Лопань та Уди зменшується концентрація цих шкідливих речовин. Також встановили, що нафтопродукти не потрапили до джерел, які наближені до цих трьох річок, а також до Сіверського Дірнця та Немишлі. Це попереді висновки профільних служб після дослідження проб води, повідомили в обладміністрації.

Наукові установи, ХОВА та міськрада продовжують розробляти план заходів для ліквідації наслідків  атаки. Одним з рішень може бути оновлення забрудненого грунту.

«Обласна військова адміністрація спільно з міською радою та профільними науковими установами розробляє і впроваджує план заходів щодо повної ліквідації наслідків ворожого удару по нафтосховищу у Немишлянському районі Харкова. В тому числі розглядається заміна ґрунту. Наразі прораховуємо таку можливість, після чого будемо звертатися до Уряду з проханням надати допомогу з резервного фонду державного бюджету», — розповів Олег Синєгубов.


 

Ввечері 9 лютого три російські безпілотники влучили по нафтобазі у Харкові. Внаслідок влучання стався витік пального, через що спалахнула пожежа. Згоріло щонайменше 15 будинків. Семеро людей, серед яких троє дітей, загинули. Ще троє зазнали поранень. Сьогодні, через два дні після обстрілу, нафтобазу в Немишлянському районі Харкова рятувальникам вдалося повністю загасити.

Читайте також

Total
0
Share