«єВідновлення» на Харківщині: 82 людини придбали нове житло на кошти за програмою 

82 мешканці регіону використали сертифікати за програмою «єВідновлення». Держава відшкодувала їм загалом 135,9 мільйона гривень. Заявники придбали 71 квартиру та 11 приватних будинків у Харківській області. Такі дані має обласна військова адміністрація.

Загалом комісії отримали 4 147 запити від мешканців регіону на державну компенсацію за повністю зруйновані оселі. Сертифікати з грошима отримали 1 014 людей, загальна сума компенсації — 1,45 мільярда гривень.

За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, місцева влада працює над пришвидшенням роботи комісій.

Водночас розмір компенсацій за пошкоджене майно на Харківщині сягнула 1,53 мільярда гривень. Держава вже виплатила 1,4 мільярда гривень 14 946 власникам, чиї будинки постраждали внаслідок бойових дій. Ще 84,4 мільйона — у процесі. Ці кошти розподілять між 1 004 людьми, чиї заявки розглянули й погодили.

Найбільше заяв надіслали жителі Харківського, Ізюмського та Чугуївського районів.

Третій етап програми мав розпочатися з 1 січня. Відтоді набули сили в законі, і тепер на виплати можуть розраховувати ті, хто відремонтували пошкоджене житло власним коштом. Проте наразі ще немає постанов, які б регулювали механізм, як подавати заявки та як їх розглядатимуть комісії.

Читайте також

Total
0
Share