«У сірій зоні постійно збільшується кількість ворожих атак», — голова ХОВА

Ситуація на Куп‘янському напрямку важка, проте українські підрозділи контролюють ситуацію. Проте у сірій зоні постійно збільшується кількість ворожих атак. Про це розповів журналістам Олег Синєгубов.

Він також прокоментував ситуацію біля Табаївки, Синьківки та інших населених пунктах, які постійно намагаються шурмувати росіські військові поблизу лінії зіткнення.

«Якщо брати Табаївку, географічно цей населений пункт знаходиться в низині. Є висота, яку контролюють військові агресора. Є висота за Табаївкою ближче до Харківської області, яку контролюють наші військові. Якщо на протилежній висоті стоять росіяни, то не вигідно взагалі знаходитися в самому населеному пункті, щоби не піддавати ризику військову техніку, особовий склад. Звичайно, там проводяться певні маневри. Днями ми зайняли певні позиції, які покращують нашу ефективність. Однак казати про звільнення Табаївки або її окупацію — неправильно. Це залишається контрольована нами територія. Це сіра зона, де зараз ведуться активні бойові дії.

У Синьківці така сама ситуація, село залищається під контролем ЗСУ. Коли заходять ворожі штурмові підрозділи до самого населеного пункту, ведеться бойове ураження ворога. Якщо подивитися на карті, то там стільки ворожої техніки підбитої стоїть. І це не означає, що населений пункт знаходяться під контролем ворога». 

Також укріплюють оборону навколо Куп’янська. Область розглядає можливість евакуації цивільних, якщоситуація погіршиться. 

«Якщо буде загроза щодо Куп’янська, то будемо вживати заходи, в тому числі щодо обов’язкової евакуації в примусовий спосіб з жилих кварталів міста і готувати їх безпосередньо до оборони».

Читайте також

Total
0
Share