92-га ОШБр набирає людей до своїх підрозділів

92-га харківська окрема штурмова бригада імені Івана Сірка була однією з перших, хто зустрічав ворога у 2022 році. Нині бригада проводить кампанію з прямого рекрутингу до своїх підрозділів. Ми заслухали представників 92-ї ОШБр і далі подаємо основне.

Начальниця Служби зв’язків із громадськістю 92-ї ОШБр Тетяна Рудь розповіла, що бригада була вмотивованою у 2022 році та залишається такою й надалі. Зараз харківські вояки запрошують вступати до лав людей різних професій.

«Ми хочемо почути кожну людину, ким вона була в цивільному житті, аби тут вона теж пішла своєю дорогою».

92-га ОШБр набирає людей напряму. Це означає, що до військових можна звернутися за номером телефону або заповнивши анкету.

Андрій «Дід», командир взводу ударних БпЛА 3-го батальйону 92-ї ОШБр (підрозділ «Код 9.2»), розповів, що його підрозділ починав працювати як розвідувальний взвод, однак згодом удався й до інших методів вогневого ураження.

«На сьогодні підрозділ “Код 9.2” — це  розвідувальний взвод і окремий взвод ударних БпЛА. Основна задача — не допустити ворога до наших позицій і вберегти життя піхотинців».

Солдатка Служби зв’язків із громадськістю 92-ї ОШБр Руслана Богдан стала у стрій української армії вісім місяців тому, а донедавна служила в Територіальній обороні. На думку Руслани, наша армія готова до змін.

«Армія все ще не ідеальна, місцями втопає в документах, проте армія змінюється. Я бачу командирів, бачу, як вони говорять з особовим складом, наскільки вони близькі до бійців. І це насправді мотивує».

Тетяна Рудь розповіла, що раніше, коли люди приходили до них після навчального центру, проходили додаткову підготовку. Тепер 92-га ОШБр навчатиме людей сама. Навчання триватиме від місяця до трьох, після чого здійснюватиметься підготовка до специфіки конкретного підрозділу.

Пані Тетяна зазначає: головне для людини, яка хоче потрапити до 92 ОШБр, — бажання звільнити свою землю. На співбесіді кандидату детально розкажуть, чим він буде займатися задля його обґрунтованого рішення. Надалі є група, яка супроводжуватиме людину в ТЦК і фактично до потрапляння в саму бригаду.

Командир «Код 9.2» Андрій «Дід» каже, що в його підрозділі є вакансії. Зокрема потрібні оператори БпЛА, водії, медики та діловоди.

«На сьогодні в “Код 9.2” відкрито десять вакансій. Наразі підрозділ працює в рамках 3-го батальйону, та в ідеалі потрібно, аби такий підрозділ був у кожному. Єдине, що нас обмежує — це якраз люди».

Аби доєднатися до лав 92-ї ОМБр без проходження відбору через Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, можна заповнити анкету за посиланням.

Для консультацій звертайтеся за номерами:

099 6809365

096 9292922

Читайте також

Total
0
Share