НАБУ підозрює чиновницю Харківської ОВА у заволодінні 15 мільйонами гривень

13 лютого 2024 року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що викрили заволодіння 15,2 мільйонами при закупівлі Харківською ОВА продуктів для безоплатної роздачі населенню.

Серед фігурантів справи правоохоронці називають керівницю апарату Харківської ОВА Вікторію Белявцеву та трьох посадовців підприємства. За даними слідства, Белявцева і представники ТОВ у березні 2022 року підробили документи про отримання 235 тонн «гуманітарки». Після цього «Укрзалізниця», яка замовляла продукти, перерахувала підприємству 15,2 мільйона гривень. Продукти так і не поставили.

«У грудні 2022 року учасники схеми дізнались про наявність у Національному бюро кримінального провадження щодо їх діяльності. З метою уникнути викриття злочину, посадовиця Харківської ОВА вирішує замаскувати невидачу продуктів населенню фактом їх відповідального зберігання. Врешті-решт продукцію ОВА поставили та фактично відшкодували завдану шкоду», — прокоментували ситуацію у НАБУ.

В Харківській обласній військовій адміністрації відреагували на повідомлення правоохоронців, заявивши що продукція була поставлена в повному обсязі й це підтверджується даними державного аудиту за 2022 рік.

Читайте також

Total
0
Share