Вибухи в історичній частині Харкова (оновлюється)

Близько десятої вечора в Харкові пролунали два вибухи. росіяни влучили в цивільний об’єкт в історичній частині міста.

Оновлено 2:18. За інформацією прокуратури, росія вдарила по Холодногірському району Харкова. Частково зруйновані будівля приватної клініки та комунального закладу. Пошкоджені частково фасади двох- та трьохповерхових будинків. Імовірно, під завалами може знаходитися ще одна людина, повідомив речник Дмитро Чубенко.


Оновлено 1:50. Одна з ракет влучила в триповерхівку. Також вибуховою хвилею зачепило лікарню, що розташована поруч.

«Ми не виключаємо, що кількість постраждалих може збільшитись. Як показує практика таких ударів, люди можуть звертатися і пізніше. В когось можуть бути осколкові поранення, вибухові поранення іншого характеру. Тобто ще до ранку ця цифра може змінитися. Це люди, які  знаходилися в епіцентрі вибухів: як на вулиці, так і в будинку», — заявив очільник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

ДСНС опублікувала фото з місця влучання по будівлі.


Оновлено. Публікуємо перші фото наслідків по середмістю Харкова.

Оновлено 23:50. Постраждали щонайменше десять житлових будинків. 

«Удар по центру Харкова носить виключно терористичний характер. Постраждали щонайменше десять житлових будинків, і це тільки за попередньою інформацією. Зранку департамент ЖКГ продовжить обстеження периметра сьогоднішнього обстрілу і буде уточнена інформація», — заявив міський голова Ігор Терехов.

Кількість постраждалих наразі не змінилася — 17. За даними мера, у важкому стані перебуває одна людина.

 Оновлено 23:46. Кількість поранених. зросла до 12 людей.Дві жінки залишаються у важкому стані. Ще 12 потерпілих нині в лікарні в середньому та легкому станах. 

Трьом людям надали допомогу медики на місці. Вони відмовилися від шпиталізації.


Оновлено 22:45. Пошкоджені декілька багатоповерхівок у середмісті. Наразі відомо про 16 постраждалих. З них дві жінки — у важкому стані, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Усі поранені — цивільні. Їх шпиталізували. На місці працюють робітники ДСНС. Пошукова операція досі триває, сказав журналістам міський голова Ігор Терехов.


Унаслідок обстрілу постраждали щонайменше четверо. Їхній стан легкий, медики надають допомогу.

Ракети, попередньо, з систем С-300.

З безпекових питань наразі не можемо публікувати світлини й відео з місця прильоту.

Читайте також

Total
0
Share