«єВідновлення» в Харкові: перші сертифікати отримали власники зруйнованих квартир на Північній Салтівці

Перші 11 сертифікатів на придбання житла за програмою «єВідновлення» отримали власники знищених квартир у багатоповерхівці на Наталі Ужвій, 82. Про це повідомила Харківська міська рада.

Загальна сума відшкодування за сформованими сертифікатами перевищує 15,5 мільйона гривень.  Надалі держава перерахує ці кошти продавцям нерухомості, яку оберуть власники сертифікатів.

За інформацією міськради, загалом надійшло понад 1,2 тисячі заяв на компенсацію за знищене майно. З них 1,1 тисячі вже розглянула спеціальна комісія.

Як обміняти житловий сертифікат на нове помешкання?

  • Оновіть застосунок «Дія» до останньої версії.
  • У розділі «єВідновлення» відкрийте вкладку «Сертифікати на житло» та натисніть «Забронювати кошти».
  • Очікуйте на підтвердження. Сповіщення в «Дії» повинно надійти протягом п‘яти робочих днів.
  • Після того, як отримали сповіщення, протягом 30 днів потрібно оформити в нотаріуса угоду купівлі-продажу житла. Варто звернутися тільки до тих нотаріусів, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.
  • Протягом п‘яти днів кошти повинні надійти продавцю оселі. 
  • Якщо не встигли придбати житло за місяць, заброньовані кошти повернуться до держави. Потім можна повторно подати заяву на бронь.

За кошти від сертифіката за програмою «єВідновлені» можна купити квартиру чи будинок у новобудові або ж на вторинному ринку, а також інвестувати в будівництво.

Перед тим, як використати сертифікат, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості у ЦНАПі або в нотаріуса.

 

Виплати за пошкоджене майно. Що варто знати про послугу «єВідновлення»?

Читайте також

Total
0
Share