Ракетний обстріл Харкова, пошкодження у Вовчанську. Головне в регіоні на ранок 2 січня

Ситуація з обстрілами

У перший день 2024 року ЗСУ відбили сім російських атак на Куп’янському напрямку: біля Синьківки та східніше Петропавлівки.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує активні диверсії з метою недопущення перекидання наших військ, зберігає військову присутність у прикордонних районах та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень зі свого боку кордону.

Обстріл Харкова 2 січня. Є загибла та поранені

Вранці військові рф завдали щонайменше шість ракетних ударів по Шевченківському району міста. 

Станом на зараз відомо про одну загиблу жінку. За попередніми даними ХОВА, постраждала 41 людина. З них двоє — діти, вони перебувають у лікарні.

Загалом шпиталізували 17 людей. Четверо — у важкому стані.

Пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, інша цивільна інфраструктура та автомобілі.

На місці одного з прильотів відчутний запах газу. Комунальники перевіряють газогін, бо його могло пошкодити вибуховою хвилею. Про це повідомив наш журналіст. 

Наразі усі пожежі, що спричинили ракетні удари, загасили. Попередньо ворог завдавав ударів по Харкову «Кинджалами», зазначив Ігор Терехов.

Обстріл Харкова 2 січня. Що відомо

Обстріли Харківщини. Наслідки ударів у Вовчанську

Приблизно 20 населених пунктів обстріляла з арти та мінометів армія рф протягом минулої доби.

Серед них — Козача Лопань, Бударки, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове та Чернещина. Про це повідомила поліція Харківщини.

Також ворог вдарив з повітря по Малій Вовчій та Охрімівці в Чугуївському районі.

1 січня вдень та ввечері росіяни обстріляли Вовчанськ. Там пошкоджені приватні будинки, магазин, господарчі споруди, автомобіль. Обійшлося без жертв і постраждалих, зазначив Олег Синєгубов.

Унаслідок обстрілів тимчасово були знеструмлені 20 612 абонентів. Без світла залишилися мешканці 67 населених пунктів у Дергачівській, Золочівській, Липецькій, Вовчанській, Великобурлуцькій, Куп’янській, Борівській та Ізюмській громадах. 

Читайте також

Total
0
Share