Японському волонтеру Фумінорі заважали збирати гроші біля «Нікольського». Реакція мера та поліції

Конфліктна ситуація сталася 26 грудня в переході біля торговельного центру «Нікольський».

У своїх соцмережах волонтер із Японії Фумінорі Цучіко розповів, що до нього підійшли представники ТРЦ з вимогою припинити збір та викликали поліцію. На прохання поговорити з гендиректором «Нікольського», отримав відмову.

Фумінорі Цучіко зазначив, що збирав у підземному переході пожертви вже понад місяць. І наголосив, що повернеться наступного дня.

«Конфлікт врегульовано мирним шляхом в присутності поліції», — прокоментувала речниця Головного управління Нацполіції Харківщини Олена Баранник.

На ситуацію також відреагував міський голова Ігор Терехов. За його словами, під час розмови з керівництвом ТЦ дійшли згоди, що волонтеру надалі не перешкоджатимуть.

А це волонтер сьогодні, 27 грудня, збирає пожертви в переході до «Нікольського».

Раніше Фумінорі повідомляв, що супермаркети у Харкові відмовились встановлювати у себе скриньки для донатів на його роботу. «Накипіло» встановило скриньку для допомоги волонтеру в пресцентрі.

Що відомо про японського волонтера?

Фумінорі Цучіко родом із Токіо, він приїхав до України 20 лютого 2022 року. Тоді йому з посольства повідомили, що треба залишити країну. Він переїхав до Варшави, а за три дні почалося повномасштабне вторгнення. Опісля Фумінорі повернувся до Києва, де долучився до волонтерського руху. Там він почув про біженців, що живуть у харківському метро, тому вже наприкінці травня минулого року приїхав до Харкова. Пізніше разом із українською підприємицею Наталією Грама відкрив на Салтівці FuMi Caffe, в якому донині безкоштовно годують людей.

Читайте також

Total
0
Share