Кінець протесту: пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на кордоні з Польщею розблокований

Акція протесту польських перевізників закінчилася на цьому пункті пропуску 11 грудня о 14:00.

Вантажівки оформлюють та пропускають через кордон в обидва напрямки у звичайному режимі, повідомила Держприкордонслужба.

«У напрямку до України проїхали 15 транспортних засобів, вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформлюються – прямуватимуть у бік Польщі. Понад місяць тривало блокування найбільшого вантажного пункту пропуску», — написав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

 

Про розпуск протестувальників сьогодні оголосив голова гміни Дорогуськ, повідомив лідер протестувальників Рафал Меклер.

 

Польські перевізники почали страйк 6 листопада, заблокувавши проїзд вантажівкам на пунктах пропуску «Корчова — Краковець», «Гребенне — Рава-Руська» та «Дорогуськ — Ягодин». Від 23 листопада акція протесту поширилася й на пункт «Шегині — Медика». 

За підрахунками Мінвідновлення, з обох боків польсько-українського кордону були заблоковані понад 20 тисяч транспортних засобів.  

Асоціація роботодавців України повідомила: тільки три тижні страйку завдали понад 400 мільйонів євро збитку українській економіці, а ціни на перевезення зросли у декілька разів.

У грудні вантажівки почали перевозити через кордон залізницею. 6 грудня “Укрзалізниця” відправила перший контейнерний потяг із вантажівками.

Читайте також

Total
0
Share