Як Агентство відновлення закликає до співпраці будівельні компанії на Харківщині. Фоторепортаж

28 листопада команда Агентства відновлення зустрілася з представниками будівельного бізнесу в регіоні. Раніше подібні заходи відбулися в Одесі, Дніпрі та Сумах. Мета зустрічей — озвучити проблеми будівельних компаній, ознайомити їх з проєктами Агентства відновлення та визначитися, що потрібно для ефективнішої співпраці.

Наразі за підтримки Агентства відновлення відбудовують 392 об‘єкти житлового фонду та соціальної сфери у восьми областях.

«Ми внесли зміни у проведення тендерів на цивільне будівництво. Тепер усі обласні служби, які є замовниками робіт, працюють за єдиними уніфікованими вимогами. Вони значно спрощують підрядникам участь у закупівлях і водночас не дають можливостей для маніпуляцій», — сказав очільник агентства Мастафа Найєм.

На Харківщині установа опікується шістьма об‘єктами. На їх відбудову виділили 500 мільйонів гривень.

Крім того, у Циркунах планують відновити чотири будівлі. Зокрема, Центр надання адмінпослуг, лікарню, ліцей та дитячий садок. На їхню відбудову спрямували 76, 44 мільйона гривень.

«У реєстрі пошкодженого майна сьогодні 245 тисяч обʼєктів. Але ця цифра насправді більша, оскільки багато обʼєктів ще розташовані на тимчасово окупованих територіях або близько до лінії фронту», — розповів директор департаменту відновлення та розвитку Агентства Денис Дорошенко.

Читайте також

Total
0
Share