Обстріли та чищення доріг від снігу. Головні новини на Харківщині на ранок 26 листопада

Ситуація з обстрілами в регіоні на ранок 26 листопада

Доба на Харківщині минула без постраждалих, проте з обстрілами.

У Козачій Лопані пошкоджені чотири приватні будинки та автівки. У Баранівці — два будинки та лінія електропередач. Також військові рф обстрілювали Уди, Алісівку, Малу Вовчу, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку та Берестове.

На Куп‘янському напрямку тривають важкі бої. Українські воїни відбили чотири атаки ворога в районах Іванівки та Кислівки. 

Як розповів речник командування Сухопутніх військ Володимир Фітьо, російські окупанти не відмовляються від намірів наступу та повторної окупації Куп‘янська. Ворог прагне вийти на межі селища Синьківка, щоби розвинути успіх у наступі. На Куп‘янському напрямку військові рф активно використовують авіацію та збільшили запуски дронів-камікадзе. Проте російські окупанти не мають успіхів у просуванні на цьому напрямку. Зокрема, українські воїни ліквідували 158 російських військових та 39 одиниць техніки.

Шляховики всю ніч чистили дороги на Харківщині

У ніч проти неділі на дорогах області працювали близько 100 одиниць техніки. Мокрий сніг почався у південно-східній частині та розповсюдилися по всій території регіону.

Станом на ранок рух дорогами загального користування повністю забезпечений, шляховики посипали дороги піском та сіллю. Сьогодні рятувальники продовжать посипати дороги для боротьби з ожеледицею.

Водночас синоптики попереджають про погіршення погоди. Вранці, за прогнозом, дощитиме та сніжитиме. А вдень очікується шквальний вітер з поривами до 20 метрів на секунду.

Понад 20 постраждалих та двоє загиблих в ДТП на Харківщині

Минулої доби в області сталися 23 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких дві людини загинули та 24 травмувалися.

У зв’язку з погіршенням погоди поліція закликає водіїв бути уважними на дорозі, дотримуватися швидкісного режиму. Якщо є можливість — відмовитися від поїздок на час негоди.

У Старому Салтові планують відновити ліцей до наступного навчального року

За кошторисом, капітальний ремонт навчального закладу обійдеться у понад 205 мільйонів гривень. Гроші надає фонд ліквідації наслідків збройної агресії рф та місцеві бюджети, повідомила пресслужба Харківської ОВА.

Фото: Харківська ОВА

Наразі в ліцеї відновили котельню, відремонтували зовнішні мережі теплопостачання та покрівлю, утеплили фасад. Також взялися за стіни й підлогу всередині будівлі. У перспективі в закладі також планують створити захисну споруду відповідно до безпекових вимог: нині її проєктують.

До Харкова прибув поїзд-кухня Food Train: фоторепортаж

Читайте також

Total
0
Share