Lexus із Вовчанська працював на фсб

Поплічник окупантів із прикордонного міста взяв собі гучне прізвисько Lexus.


Правоохоронці затримали агента фсб, який розвідував позиції Сил оборони біля кордону. Йому 41 рік, росіяни завербували його влітку цьогоріч, запропонувавши співпрацю через Telegram. 

Найбільше ворога цікавили можливі напрямки руху важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ в районі звільненого міста. Тому «Лексус» обходив місцевість та шукав сліди гусениць.

Аби упевнитись у позиції агента, російський куратор сказав, що для співпраці необхідна розписка. Зрадник зробив це і написав наступне: «Готов выполнять разведывательные и диверсионные задачи, поставленные мне». 

Проросійських поглядів чоловік не приховував, на чому й погорів. Під час обшуку в нього знайшли мобільний телефон, з якого він листувався з кураторами із фсб. Частину листування опублікувала СБУ.

 

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави на 60 діб. Під час цього судового засідання чоловік повністю визнав провину та додав, що хотів заробити грошей.

Також зрадник зазначив: якщо б настала повторно окупація Вовчанська, його би вбили російські військові через те, що він не пішов на співпрацю із фсб росії.

Нагадаємо, раніше НАБУ та САП затримали нардепа на спробі підкупити Мустафу Найєма біткоїнами. Це може бути депутат із Харкова.

 

Доба без постраждалих, у метро прикрасили ялинку. Головні події на ранок 22 листопада

 

Читайте також

Total
0
Share