Про відновлення Харківщини в цифрах: дані ХОВА

Цьогоріч Фонд ліквідації наслідків збройної агресії рф виділив 944,1 мільйона гривень на відновлення регіону. Ці кошти призначені для робіт на 62 об’єктах. Ще 228 мільйонів виділили, щоби придбати комунальну техніку для громад області. Про це повідомила «Накипіло» речниця Харківської ОВА Олена Шаповал.

Зокрема відбудовують 48 багатоквартирних житлових будинків (загальна сума витрат — 602,3 мільйона). Щодо 39 із них роботи планують завершити до кінця 2023 року.  Найбільше — у Дергачах (17) та Старому Салтові (15). 

Також Фонд виділив 150,2 мільйона на відбудову чотирьох навчальних закладів. Мова про заклади у Старому Салтові, Люботині, Мерефі та Чугуєві.

Ще 131,5 мільйона направили на відбудову восьми медичних установ. Серед них — Обласна клінічна дитяча лікарня та Центр первинної допомоги в Дергачах. Решта — амбулаторії в Руській Лозовій, Великих Проходах, Малих Феськах та Черкаській Лозовій. Закінчити відновлення мають цього листопада. Ще одну амбулаторію в Старому Салтові ремонтуватимуть до вересня 2024 року.

Фонд виділив кошти ще й на ремонт адмінбудівель в Ізюмі та Руській Лозовій. Загальна сума — 60,1 мільйона гривень. Роботи планують закінчити у жовтні-листопаді 2024 року. 

Моє житло було пошкоджене або зруйноване під час війни. Як бути?

Читайте також

Total
0
Share