День народження Да Вінчі. Про історію 1-ої штурмової пишуть книгу

Першого листопада — День народження командира та провідника 1-го окремого батальйону «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла. Йому було би 28 років.

 

Дмитро Коцюбайло — перший доброволець і наймолодший командир, котрий прижиттєво отримав звання «Герой України». У 2017 він був нагороджений орденом «Народний Герой України», недержавною нагородою. Прадід Дмитра боровся за Україну в лавах УПА.

Дмитро Коцюбайло воював проти окупантів із 18 років, брав участь у деокупації Авдіївки та Карлівки. Повномасштабне вторгнення застало його на Донбасі. Від 24 лютого Дмитро разом зі своїм підрозділом воював на Луганщині, Донеччині, Київщині, Запоріжжі, а також звільняв Балаклію на Харківщині. Він загинув 7 березня 2023 року у битві за Бахмут. 

Да Вінчі казав, що ми не повинні зупинятися, допоки останній метр української землі не буде зачищено від окупантів!

«Він народився, щоб прожити яскраве життя на війні. Він народився, щоби стати Легендою. Він відчував у собі потужну внутрішню силу. Він швидко вчився. Найбільше він цінував своїх бійців — і тих, кого любив. Він був вразливий, але про це мало хто знає. Він був неймовірно розумний і кмітливий. Він — незамінний», — написала журналістка Віолетта Кіртока.

Фото: Віолетта Кіртока

Вона повідомила, що невдовзі світ побачить книгу про історію 1-ої штурмової добровольчої роти. Да Вінчі встиг продиктувати хронологічно: з ким треба зустрітися, із ким він співпрацював, із ким рота пліч-о-пліч воювала всі ці роки. Журналістська робота триває.

«Історія роти побачить світ. І це буде — ПОТУЖНО!», — пише Кіртока.

 

«Своїм прикладом хочу довести, що життя після поранення існує». Олександр Півнєв про змагання «Ігри Героїв»

 

Читайте також

Total
0
Share