Удар по Грозі: 11 дітей перебувають під опікою

14 дітей втратили одного або двох батьків через ракетний удар по Грозі на Куп’янщині. З них 11 взяли під опіку або тимчасово влаштували у родичів.

Восьмеро дітей залишилися сиротами, їм призначають офіційних опікунів. Про це повідомила речниця очільника ХОВА Олена Шаповал.

Ще в шістьох загинув один з батьків. З них троє дітей тимчасово проживатимуть у родичів.

«У випадках, коли один із батьків не мешкав із дитиною або зараз перебуває далеко, інші близькі родичі подають документи на тимчасове влаштування таких дітей до себе», — пояснила Олена Шаповал. 

Питання опікунства або влаштування двох дітей наразі вирішується. Ще одна дитина не потребує проживання у родичів.

Разом з тим, 22 родинам загиблих перерахували в цілому понад 290 тисяч гривень. Виплатити гроші іншим постраждалим обіцяють найближчим часом. Про це написав Олег Синєгубов з посиланням на Шевченківську селищну адміністрацію. 

Усунути руйнування місцевим мешканцям допомагають благодійники. Зокрема, Данська Рада у справах біженців (DRC) та Міжнародна організації з міграції.

Дитячий фонд ООН (UNICEF) виплачує допомогу дев’ятьом постраждалим сім’ям з дітьми. Ще 23 родинам допоміг коштами фонд «Актед».

Нагадаємо, ракетний удар по обіді 5 жовтня забрав життя 59 цивільних. Російський «Іскандер» знищив сільське кафе, де після перепоховання поминали українського захисника Андрія Козиря.

Читайте також

Total
0
Share