Уже семеро українців загинули в Ізраїлі. Дипломати готують евакуаційний рейс

Семеро громадян України загинули через напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. Дев‘ятеро отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ще дев‘ятеро українців вважаються зниклими безвісти

Консули встановили особисті дані загиблих, підтримують зв’язок із родичами та вживають заходів задля репатріації тіл. Про це написав у Facebook речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

За його словами, українське посольство взаємодіє з ізраїльськими службами безпеки в контексті пошуку зниклих.

Загалом понад тисяча українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з території Ізраїлю через скасовані авіарейси. На 14 жовтня дипломати готують перший евакуаційний рейс до Румунії. Деталі надішлють громадянам, які надали дані в посольство в Тель-Авіві.

Близько 200 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Газа, однак через відсутність безпеки виїзд наразі неможливий. 

Бойовики ХАМАС атакували Ізраїль вранці 7 жовтня, випустивши приблизно три тисячі ракет. Вони прорвалися в прикордонні райони країни, полонивши десятки людей. Уряд оголосив контртерористичну операцію «Залізні мечі» і мобілізацію резервістів до ЦАХАЛ, армії оборони Ізраїлю. По всій території країни оголошено надзвичайний стан. Сили оборони Ізраїлю атакували об‘єкти бойовиків у Секторі Газа. Станом на 10 жовтня відомо про понад тисячу загиблих в Ізраїлі. У Міноборони Ізраїлю заявили про перехід до «повноцінного наступу» на Сектор Гази.

ГУР попереджає про російські провокації, пов'язані з війною в Ізраїлі

Читайте також

Total
0
Share