Біля кордону з Харківщиною купчаться росіяни, у Харкові відкриють підземну школу. Головні події на ранок 2 жовтня

Ситуація з обстрілами на Харківщині зранку 2 жовтня


На кордоні з Харківщиною рашисти зберігають присутність, проте в атаку не йдуть.

За даними Генштабу, протягом минулої доби авіаційних ударів у регіоні зазнала Іванівка. Під артилерійським вогнем опинилися понад 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, аби не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку росіяни не наступали.

Постраждалі серед цивільних

Другого жовтня близько дев’ятої ранку у Харкові пролунало щонайменше п’ять вибухів.

Після опівночі росіяни з РСЗВ обстріляли село Підлиман на Ізюмщині, пошкодивши двоповерховий будинок, літню кухню, господарчі споруди. Сталася пожежа, обійшлося без постраждалих.

У цьому ж районі у селищі Борова рашисти вдарили керованою авіабомбою та з РСЗВ. Пошкоджені будівлі агропідприємства, сталася масштабна пожежа, уражено чотири приватні домівки.

За даними очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, протягом доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів.

У Вовчанську внаслідок ворожих масованих обстрілів загинув цивільний чоловік. В місті руйнацій зазнали приватні будинки та будівлі цивільного підприємства, сталися пожежі.

Внаслідок удару фугасною авіабомбою по селищу Куп’янськ-Вузловий пошкоджено будинок та господарчу будівлю, сталися пожежі. Близько 15:00 на полі поблизу населених пунктів Донець та Благодатне Чугуївського району під час виконання робіт у полі, на міні підірвався комбайн Claas. Водій комбайну травмувався, але госпіталізації не потребував.

До уваги водіїв

З першого жовтня в Україні набула чинності зимова редакція Правил дорожнього руху. На всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності в конструкції — ближнє світло фар. Штраф за неввімкнене ближнє світло в Україні становить від 425 до 510 гривень.

Нагадаємо, 2 жовтня трамваї на Салтівці змінять маршрут.

Центр крові запрошує донорів


Харківський центр крові вкотре перебуває у стані дефіциту. Співробітники запрошують донаторів усіх груп і наголошують: у прифронтовому місті майже завжди не вистачає донорської крові, і виною тому – країна-терорист.

У Харкові та області є 10 адрес, де можна здати кров.


Напередодні донації необхідно декілька днів обмежити себе у споживанні жирної та гострої їжі, а також у вживанні алкоголю.

Нещодавно донорький пункт відкрився також у центрі Харкова.

Суд визнав протиправними дії департаменту ЖКГ та Регіональної комісії про демонтаж будинку в центрі Харкова

Читайте також

Total
0
Share