На Куп’янщині рашисти не наступали, по Харківщині вдарили ракетою «Гром Е-1». Головні події на ранок 28 вересня

Ситуація з обстрілами на Харківщині зранку 28 вересня

Окупанти вночі атакували Україну 44 дронами-камікадзе Shahed. ППО збила 34 з них і ще шість розвідувальних БпЛА. Про руйнування і жертв областні адміністрації поки що не повідомляли.

За даними Генштабу, авіаційних ударів зазнали Бологівка та Кругляківка. Під артилерійським вогнем окупантів опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, аби не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках росіяни в наступ не йшли.

Постраждалі серед цивільних

Внаслідок артилерійського обстрілу Вовчанська пошкоджено будівлі цивільного підприємства.

По Чернещині на Ізюмщині ворог завдав удару керованою авіабомбою. Зафіксовано влучання у відкриту ділянку місцевості, обійшлося без постраждалих.

По Кругляківці ворог вдарив ракетою «Гром Е-1», пошкоджено інфраструктурний об’єкт.

Унаслідок обстрілу Малої Шапківки пошкоджено газогін, господарчу споруду, сталася пожежа на відкритій території. 

За добу постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано.

У Харкові відбудеться благодійний аукціон

Першого жовтня у Харкові відбудеться важлива подія для любителів творчості письменника Сергія Жадана. У Літературному музеї організовують благодійний аукціон — гаражний розпродаж. Для цього Жадан надав 40 лотів, серед яких його особисті речі: футболки, джинси, взуття тощо.

Крім того, на учасників чекатиме аукціон від ведучого радіо «Накипіло», волонтера Олександра «Колмена» Сердюка. Детальніше про нього відвідувачі дізнаються під час самого заходу.

Але аукціони — це не все, що підготували організатори. Співатимуть гурт «Папа Карло» і Яна Заварзіна, виступатиме поет Іван Сенін. І, звісно, Сергій Жадан прочитає свої вірші.

Початок — о 13:00.

У Харківській області шляховики відремонтували важливу дорогу

У Харківській області шляховики завершили ремонт траси «/М-03/ – станцiя Гракове – Базаліївка – гребля», яка пролягає через Печенізьку та Чкаловську громади.

У пресслужбі Харківської ОВА повідомили, що на трасі від автодороги «Чугуїв – Мілове» до села Леб’яже вже нанесено дорожню розмітку та встановлено нові дорожні знаки. Наразі шляховики влаштовують новий шар асфальту в селі Леб’яже. Ця дорога є альтернативним шляхом до звільнених Вовчанської та Великобурлуцької громад.Траса використовується для доставки гуманітарних вантажів, евакуації цивільного населення та ліквідації наслідків обстрілів.

Центр крові запрошує донорів


Харківський центр крові вкотре перебуває у стані дефіциту. Співробітники запрошують донаторів усіх груп і наголошують: у прифронтовому місті майже завжди не вистачає донорської крові, і виною тому – країна-терорист.

У Харкові та області є 10 адрес, де можна здати кров.


Напередодні донації необхідно декілька днів обмежити себе у споживанні жирної та гострої їжі, а також у вживанні алкоголю.

Нагадаємо, у Вовчанську місцеві готуються до зими.

Євреї-сатаністи, Єлизавета ІІ та Стрємоусов: звідки взялись чутки, що Україна — це приватна компанія

Читайте також

Total
0
Share