Події на Харківщині станом на ранок 20 вересня

Ситуація з обстрілами в регіоні на ранок 20 вересня

На Харківщині рашисти застосували авіацію в районі Куп’янська та Іванівки. Під артилерійським вогнем опинилися приблизно 100 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках супротивник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону. Ворог проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах, аби наші захисники не могли перекидати війська на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в бєлгородській області.

Уночі росіяни атакували Україну 24 «шахедами», 17 з них збили сили ППО. Атакували Полтавщину, є влучання у нафтопереробний завод у Кременчуці.

Інформації про постраждалих наразі немає.

Наслідки обстрілів

Нові подробиці стосовно російських ударів по Куп’янську. російська армія для удару по місту використала гібридну ракету «Грім-Е1».

У Харківській облпрокуратурі розповіли, що гібридну ракету створено на базі радянської ракети Х-38, її максимальна дальність ураження може становити 120 кілометрів.

Нагадаємо, російські окупанти нанесли авіаудар по місту Куп’янськ близько 13:00. Ракета влучила в автівку, внаслідок чого загинули шестеро чоловіків та дві жінки. Автівка належала волонтерам, які займалися евакуацією мирних мешканців із прикордонних населених пунктів Куп’янського району. 

Центр крові запрошує донорів


Харківський центр крові вкотре перебуває у стані дефіциту. Співробітники запрошують донаторів усіх груп і наголошують: у прифронтовому місті майже завжди не вистачає донорської крові, і виною тому – країна-терорист.

У Харкові та області є 10 адрес, де можна здати кров.


Напередодні донації необхідно декілька днів обмежити себе у споживанні жирної та гострої їжі, а також у вживанні алкоголю.

«Є бажання цим фудтраком об'їхати весь Крим». Як годують бійців «Маґури»

Читайте також

Total
0
Share