«Накипіло» потрапило на Мапу рекомендованих медіа

Понад дев’ять років ми працюємо, щоби чути Харківщину й бути почутими. Нині щиро ділимося: «Накипіло» потрапило на Мапу рекомендованих медіа.

Це перелік національних і регіональних новинних порталів, радіо й телеканалів, які дотримуються прозорості, професійних стандартів і журналістської етики. Проєкт ініціювали громадські організації «Інститут масової інформації» (ІМІ) та «Детектор медіа» за підтримки міжнародної організації Internews.

Скриншот мапи

Медійні експерти та юристи оцінили 200 регіональних медіа, що подали заявки, та виділили 142, які відповідають критеріям. Мапа доступна за посиланням. Проєкт системно поновлюватимуть. До участі в ньому можуть подати заявку будь-які українські медіа.

Мапа включає 101 онлайн-медіа, 24 радіо та 48 телеканалів з усіх областей і Криму. Найбільше рекомендованих медіа — у Київській області (16). Харківщина — на другому місті (десять на регіон). 

«Мапа допоможе захистити та підтримати незалежні медіа в Україні. Медіа впливають на те, як факти розглядаються та обговорюються в суспільстві, вони сприяють формуванню громадської думки. Тому незалежність і плюралізм медіа є запорукою здорової демократичної системи. Сподіваємося, ця мапа допоможе громадянам, які шукатимуть якісні та достовірні джерела інформації», — вважає директорка ІМІ Оксана Романюк.

 

 

Сльози, оладки та напуття від Шевченка. Спогади до річниці деокупації Ізюмського району

Читайте також

Total
0
Share